Current events
 

Exhibitions


*

KUNST = EEN VEELKOPPIGE DRAAK

Op 2 april 2017 opende het KunstenaarsCentrum Bergen (KCB) onder de bovenstaande titel in alle zalen van het museum en de villa van de culturele buitenplaats Kranenburgh de grote expositie ter gelegenheid van het zeventigjarig bestaan van dit gerenomeerde kunstcentrum. 

De expositie duurt tot en met 5 juni. Het bovenstaande beeld "Brainwave" van de hand van Aad Hoetjes fungeert hierbij als blikvanger van de titel "veelkoppige draak", welke ontleend is aan Costant Nieuwenhuys, die onder andere ook aan de wieg van het KCB heeft gestaan.

*


KRANENBURGH

Culturele Buitenplaats in Bergen


Hoflaan 26, 1861 CR Bergen NH


Het nieuwe KRANENBURGH wordt gevormd door de historische villa Kranenburgh en de nieuwbouw die begin 2013 is opgeleverd. De historische villa stamt uit de negentiende eeuw en werd gebouwd door de familie Van Reenen, grondleggers van het huidige Bergen. Verschillende kunstenaars, waaronder Charley Toorop en Lucebert, hebben de villa korte of langere tijd bewoond. 
De nieuwbouw heeft veel glaspartijen – een mooie manier om het omringende landschap (o.a. de beeldentuin) volop bij het museum te betrekken en als het ware te laten binnen komen.

Sinds 1 oktober 2016 is in deze tuin werk te zien  van beeldhouwers die lid zijn van het KunstenaarsCentrum Bergen (KCB). 
Van de hand van Aad Hoetjes is het bronzen beeld "RUSSIAN RIDDLE 2", dat nog niet eerder in Bergen getoond werd. 


*

BEELDREFLECTIES

Ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan verzorgt de Nederlandse Kring van Beeldhouwers vanaf 8 mei tot 23 juni 2018 in de zalen van de Pulchri Studio in Den Haag een expositie van honderd niet eerder getoonde kunstwerken van honderd leden, waar Aad Hoetjes er een van is. Een foto van zijn creatie, met de titel "herleving in het kwadraat", staat hieronder afgebeeld.

"Herleving in het kwadraat",
appelhout, RVS gespiegeld staal, acrylverf;
100 x 25 x 101 cm

Een groter exemplaar van deze foto is te zien in de catalogus met de titel 100 JAAR LATER die door een groot aantal fondsen en belangstellenden gefinanceerd werd en verkrijgbaar is bij de expositie in de Pulchri Studio, Lang Voorhout 15 in Den Haag, en bij de Nederlandse Kring van Beeldhouwers (jubileum@nkvb.nl).

*